Bron: www.brabantsdagblad.nl

 

Regionaal plan voor molens

 

 

image052

 

Vervoorne Molen – Werkendam

(Foto: Kees Wittenbols – mei 2007)

 

 

HEUSDEN EN ALTENA - Om een oplossing te vinden voor de financiële problemen van de Molenstichting moeten de drie gemeenten in het Land van Heusden en Altena met een regionale aanpak komen. Dat schrijft de Molenstichting Land van Heusden en Altena in een brief aan de gemeenteraadsleden van Werkendam, Woudrichem en Aalburg.

 

De Molenstichting, die de negen molens in de streek beheert, maakt zich al geruime tijd ernstig zorgen over de toekomst van de molens. Vooral door forse stijgingen van de verplichte verzekeringspremies heeft de stichting een schuld opgebouwd. In 2009 leverden de drie gemeenten een eenmalige bijdrage om te tekorten teniet te doen.

 

Die bijdrage lossen de structurele problemen echter niet op. Volgens de Molenstichting denken de portefeuillehouders uit Werkendam (vier molens), Woudrichem (twee) en Aalburg (drie) nu alleen aan oplossingen voor de molens in hun eigen gemeente. De Molenstichting vraagt de gemeenteraden daarom met een regionale aanpak te komen die wellicht tot nieuwe inzichten en oplossingen kan leiden. “Dit past ook beter bij de niet-vrijblijvende samenwerking in de streek.”

 

 

Zie ook:

 

Alle molens rond Breda in beeld

 

Werkendam in beeld

Woudrichem in beeld

Wijk en Aalburg in beeld

 

 

25 februari 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count