logo (7)

 

Rijsbergen viert uitgebreid feest

 rond 850-jarig bestaan parochie

 

 

Rijsbergen gaat vanaf zondag 17 augustus uitgebreid feest vieren

 rond het 850-jarig bestaan van de Sint-Bavo-parochie.

 

 

image011

 

Sint-Bavokerk

(Foto: Kees Wittenbols – december 2006)

 

 

Een processie, diverse exposities en filmvoorstellingen en een openluchtspel vormen de hoogtepunten van het feestprogramma, dat het Comité Bavo Festival op touw heeft gezet. Het festival begint die zondag uiteraard met een eucharistieviering in de Sint-Bavokerk (aanvang 10.30 uur) met als motto “uit dankbaarheid voor 850 jaar kerk en samenleving.” Na de mis volgt een bloemenprocessie. Met harmonie Sint-Cecilia voorop zullen diverse verenigingen, het gemeentebestuur en de kerkgangers een processie vormen, waarin het gerestaureerde Mariabeeld wordt meegedragen. Dat beeld wordt dan weer teruggezet op de vertrouwde plaats in de nis van de grot, waarna de bloemenhulde volgt en pastoor Frans Verheije de grot opnieuw inwijdt. In de Sint-Bavokerk is die zondag verder van 13.30 tot 16.30 een expositie te zien van devotieartikelen, zoals rozenkransen, scapuliermedailles, kruisjes en bidprentjes, die Geert Boot in de loop van de jaren heeft verzameld. Ook worden er rondleidingen in de kerk verzorgd, onder andere langs de kerkschatten. Tegelijkertijd kan in De Koutershof de foto-expo worden bekeken die de Rijsbergse fotoclub Studio 91 er zal inrichten.

 

 

image026

 

De grot

(Foto: Kees Wittenbols – december 2006)

 

 

Woensdag 20 augustus is speciaal bedoeld voor de kinderen. In De Koutershof worden die middag twee filmvoorstellingen gegeven. De eerste begint om 13.30 uur en is bedoeld voor de kinderen tot groep 4, om 15.00 begint de voorstelling voor de kinderen vanaf groep 5. Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus geeft de openluchtspelgroep in de pastorietuin drie voorstellingen van “Tussen zonsop- en ondergang,” dat over het Rijsbergen uit de vorige eeuw gaat. Het stuk, waaraan in totaal zeventig personen hun medewerking verlenen, is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Charles Luijten en de regie is in handen van Kees Vogels. De kaarten voor alle drie de voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

 

Woensdag 27 augustus wordt het Bavo Festival voortgezet met een filmvoorstelling voor de oudere inwoners van het dorp. Ook deze wordt in de Koutershof gegeven (aanvang 14.00 uur) en geeft een indruk van het verleden van Rijsbergen. Het festival wordt zondag 31 augustus afgesloten met een gezelligheidsmiddag voor iedereen in de pastorietuin. Vanaf 13.30 tot 17.30 uur zijn er muzikale optredens en bezigheden voor kinderen.

 

 

Zie ook: Rijsbergen in beeld

 

 

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

9 augustus 2008

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count