Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/5871715/Roep-om-Halderbergs-VVVkantoor.ece

 

Roep om een VVV-kantoor in Halderberge

 

 

image010

 

De Basiliek van Oudenbosch

(Foto: Kees Wittenbols – 29 juli 2009)

 

 

OUDENBOSCH - Toeristen verlaten de gemeente Halderberge vooral met een indruk. Een leuk presentje in de vorm van Halderbergse speelkaarten, theelepeltjes, mokken, sleutelhangers, chocolaatjes, petjes, shawls en paraplu’s zijn nergens te vinden. Alleen de basiliek heeft in de kelder een winkeltje met souvenirs van de basiliek, van vingerhoed en miniatuur-basiliek tot badlaken. Verder is er niks. Hoewel: ansichtkaarten. Die zijn er in Halderberge volop. De groeten uit Hoeven, Oud Gastel en Stampersgat zijn per post te versturen. Toeristisch en cultureel Halderberge roepen steeds harder om een eigen, Halderbergs VVV-kantoor. Een vaste winkel waar behalve folders, fietsroutes, landkaarten en uitleg ook cadeautjes over Halderberge verkrijgbaar zijn. Voor een toeristische gemeente is zo’n VVV-kantoor de bevestiging dat het op de kaart staat.

 

 

logo vvv

 

 

De Halderbergse gemeenteraad heeft met het toeristisch-recreatief marketingplan aandacht gevraagd voor goed gastheerschap. “Een VVV-kantoor hoort daarbij,” vindt voorzitter Stef Have van de Toeristische Initiatiefgroep (TIG) Halderberge. Wat hem betreft komt er een aparte ruimte, met een fulltime medewerker. De kosten komen grotendeels op het bordje van de gemeente terecht, denkt Have. “De toeristische ondernemers dragen bij door in brochures te adverteren en te participeren bij beurzen.” Halderberge heeft momenteel een minimale VVV-balie in het gemeentehuis. Daar zijn folders, kaarten en enkele boeken verkrijgbaar. “Volgens mij is Halderberge te groot om niks te hebben en te klein voor een echt VVV-kantoor,” denkt Cees Biskop van camping Onder de Dijk in Stampersgat. Hij heeft een eigen winkeltje met enkele ansichtkaarten. Zo’n winkeltje heeft Johan van Aperen van het Zijdemuseum ook. “Daar verkopen we zijden shawls, daar is niks Oudenbosch’ aan.”

 

In die sfeer verkoopt het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum geslepen stenen en schelpen. Op Seppe zijn vliegtuigjes en petten te koop en Bosbad Hoeven verkoopt merchandise van de Molecaten groep: T-shirts, petjes en een cd met liedjes van het recreatieteam. “We zijn bezig met Halderbergse koekjes en andere streekproducten die de toeristen mee naar huis kunnen nemen,” zegt Have. Verkoop van souvenirs loont, meent voorzitter van Jan Bedaf van de stichting Promotie Basiliek. “Niet dat we er rijk van worden, met dit beetje winst zijn we blij. Het is vooral om de bezoekers te gerieven, er is behoefte aan. Bovendien zijn we trots op onze basiliek en willen dit gebouw promoten waar we kunnen.”

 

 

Zie ook:

 

Oudenbosch in beeld

 

 

 

28 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count