Bron: www.bndestem.nl

 

Roman van een rondreizende journalist

 

http://94.100.113.179/630550001-630600000/630581001-630581100/630581023_4_1khx_1.jpeg

 

Guido Dingemans – Foto: Hyves

 

 

ROOSENDAAL - Journalist Guido Dingemans is geboren en getogen in Roosendaal, maar de laatste jaren wordt hij nog maar hoogstzelden gesignaleerd in ons land. Of hij zit in Azië, of in Zuid-Amerika, of in het Midden-Oosten, gewapend met zijn laptop en zijn rugzak. Onlangs verscheen zijn debuutroman, De wereld is van vuur, een boek dat leest als een trein. “Ik heb het heel snel geschreven, in drie weken, toen ik in Syrië en Pakistan zat,” vertelt Dingemans (1976) aan de telefoon. Waar-ie nu zit? “In Istanbul, ik heb net een moskee bezocht.”

 

Het is jaloersmakend, zo’n rondreizend bestaan. “Ik heb dit ook altijd gewild. Het laatste jaar heb ik elf maanden in hotels geleefd,” zegt Dingemans, die erbij aantekent dat hij ook werkt voor de kost. “Vaak wel tien uur per dag.” Zijn vaste inkomstenbron is het vertalen van Engelstalige romantische romans voor de Nederlandse markt, van de Candlelight-serie. “Als het goed is, ligt nu bij jullie Herberg vol verlangen in de supermarkt, of De dreiging van liefde. Ik werk vaak in koffie- en theehuizen. Als ik in een streng-islamitisch land ben, scheur ik meestal de kaft eraf.”

 

 

de wereld in van vuur

 

 

Terug naar zijn eigen boek, waar-ie heel erg blij mee is. “Al sinds mijn twaalfde wilde ik een roman schrijven, maar dat waren zware, depressieve boeken die ik uiteindelijk weggooide. Dit is een humoristische roman, waarin ik veel reiservaringen heb verwerkt en pijnlijke herinneringen aan een lang vervlogen liefde. Maar het is niet autobiografisch,” waarschuwt hij. Wereld van vuur, dat volgens de schrijver verwijst naar “het chaotische bestaan,” is uitgegeven door Free Musketeers. Nu is Dingemans van plan om journalistieke reportages te maken. En o ja, hij wil ook een nieuwe roman schrijven. Waar die over gaat? “Dat weet ik nog niet, zoals mijn hele leven onvoorspelbaar is. Ik weet niet hoe het gaat lopen.” “De Wereld is van vuur,” 222 pagina’s, € 17,95 is o.a. te bestellen bij: www.bol.com. 

 

 

 

15 oktober 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN