Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/6097241/Samen-120-jaar-bij-Meuviro.ece

 

Samen 120 jaar bij Meuviro

 

 

logo 

 

www.meuviro.nl

 

 

BREDA - Drie mannen die veertig jaar bij dezelfde baas werken; dat komt niet elke dag voor. Het kan haast niet anders of Bredanaar Leo van den Berg (59), Oosterhouter Simon in ‘t Groen (61) en de in Rijen wonende Gilzenaar Piet Coppens (61) moeten het naar hun zin hebben bij Meuviro Interieurbouw in Breda. En waarom? “Omdat we niet weggegaan zijn,” grappen ze gedrieën. Alle drie zijn ze meubelmaker. Leo van den Berg heeft het daarbij geschopt tot chef werkplaats. “Leuk werk, goede sfeer en onderling gaat het ook prima. En ‘n pilske pakken na het werk,” zeggen ze. Hoewel dat laatste toch meer iets is van vroeger, toen ze ter plekke in de kroegen hun werk afmaakten. Want dat is waar Meuviro groot mee is geworden: het inrichten van horecazaken.

 

Algemeen directeur Joep van Oosterhout weet ook nog wel dat ‘zijn’ mannen vroeger alles zelf deden. Ze kregen een tekening op een bierviltje, maakten in de werkplaats de onderdelen en zetten die in de kroeg in elkaar. “Nu maken we kant-en-klaar-pakketten voor gevorderden. Als ze die gaan plaatsen, mogen ze eigenlijk geen zaag meer meenemen, want dan is er iets mis.” Natuurlijk ging er vroeger ook wel eens iets mis. Zoals die ene keer toen de mannen bij een kroeg in België aankwamen met een nieuwe bar. “De werkster vroeg nog wat we kwamen doen en vond het prima. Gelukkig waren we nog net niet begonnen toen iemand riep dat we bij de verkeerde kroeg zaten. Maar ja, een TomTom hadden we nog niet en vaak ook niet eens een adres. De baas zei soms: weet je nog in welke kroeg we vorige keer waren? Daar moeten jullie nu in de buurt zijn. En we hebben ook een keer een buffet gebracht dat op de verkeerde schaal was gemaakt. Hebben we ter plekke de helft eraf gezaagd.”

 

Het maken van een toer, een halve ronde vorm die heel veel wordt gebruikt bij het inrichten van bijvoorbeeld een bar of een buffet, geven de mannen als voorbeeld van hoe het vakmanschap is veranderd. “Toen we nog aan de Ginnekenweg zaten, hadden we niet zo’n grote werkplaats. Dan gingen we naar het Schoolakkerplein, waar vlak asfalt lag, om toeren te frezen. Zat je dagen op je knieën. Nu gaat dat allemaal automatisch.” Restaurant Flinstering, de Kogelvanger, Don Qui-John, NAC, hotel de Keyser, noem maar wat zaken in de omgeving en Meuviro heeft ze ingericht. De mannen vertellen het vol trots. En als het verleden weer ter sprake komt, kunnen ze niet heen om oprichter en oud-directeur Joop Couvreur, die nog wel eens langskomt. “Als Joop niks zei, dan was het goed. Maar owee als het hem niet zinde, dan kon hij flink tekeer gaan. Maar dan was hij het ook gauw weer vergeten. Als hij kwam kijken, zorgde hij er altijd voor dat we een pilske kregen. Vorige week hebben we met hem ons jubileum gevierd bij NAC, super.”

 

 

 

16 januari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN