Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7495808/Scanners-gaan-ondernemers-testen.ece

 

‘Scanners’ gaan ondernemers testen

 

 

scan-logo

 

 

BREDA - Een groot aantal kleine ondernemers krijgt vanaf 1 december minstens één extra klant met kwade bedoelingen op bezoek. Hij probeert achter de kassa te komen, de tassen van medewerkers te vinden en plaatsen te bereiken waar een klant niet komen mag. Of dat wel of niet lukt: de ondernemers hebben dat bezoekje aan zichzelf te danken, want ze hebben het zelf aangevraagd. Bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) dat ondernemers met maximaal vijf vestigingen van maximaal tien medewerkers gratis door gaat lichten.

 

In ongeveer anderhalf uur onderzoekt een onafhankelijke expert de onderneming op zwakke plekken in de organisatorische, bouwkundige en elektronische veiligheidsmaatregelen. De adviseur geeft concrete aanbevelingen om de veiligheidsrisico’s binnen een onderneming te verkleinen. Zo weet de ondernemer welke zwakke plekken er zijn en hoe hij of zij zich nog beter kan beveiligen. In Brabant hebben zich tot nog toe ruim 450 ondernemers aangemeld, waarvan de meesten in Eindhoven en Breda gevestigd zijn. “Waarom die twee steden er uit springen weet ik niet,” aldus woordvoerder Rogier Esselbrugge. “Ik vermoed dat de Kamer van Koophandel in die twee steden actiever dan elders aan de werving heeft bijgedragen.” In het hele land hebben zich nu al ruim 3600 bedrijven aangemeld, de inschrijving is open tot 1 december. De beveiligingsexperts zijn van een identificatiebewijs voorzien, dat voor het geval ze betrapt worden. Dat gebeurt nu nog veel te vaak niet.

 

Arie van Os, een van de uitvoerders van de beveiligingsscan: “Ik kom de zaak binnen als een gewone klant. Vervolgens ga ik me misdragen. Ik kijk of ik achter de kassa kan komen of ik tassen van medewerkers kan vinden of op plekken kan komen waar ik niet hoor te komen. Ondernemers reageren vaak geschrokken. Maar het is wel een eyeopener.” De overheid betaalt maximaal 300 euro per scan. De eigen bijdrage voor de ondernemer is 50 euro per scan. Bovendien krijgt een ondernemer op basis van de beveiligingsscan de helft van de kosten voor het veiliger maken van zijn of haar zaak vergoed, tot een maximum van 700 euro. In totaal draagt de overheid maximaal 1000 euro bij.

 

Meer informatie over de beveiligingsscan en de manier van aanvragen is te vinden op website www.stavoorjezaak.nl

 

 

 

23 oktober 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN