logo (4)

 

Schrijver wil dat mensen zich wél laten kennen

 

 

cees van roosmalen

 

Geboren Oosterhouter Cees van Roosmalen met de boeken die hij tot nu toe heeft geschreven.

 

 

TILBURG – “Je niet laten kennen.

Waarom wordt die uitdrukking altijd positief gewaardeerd?”

Het is een vraag die Tilburger Cees van Roosmalen (54) zich vaak stelt.

 

 

Ook in zijn vijfde boek Uitblinkers, dat woensdag werd gepresenteerd. Uitblinkers, geschreven voor jongeren vanaf dertien jaar, gaat over een meisje dat gepest wordt. Onder andere door een jongen die zich stoerder voordoet dan hij is. Op een toevallige manier leren ze elkaar beter kennen. “Ik vind dat je je juist wel moet laten kennen. Je ziet tegenwoordig steeds vaker mensen langs elkaar heen leven. Alleen op basis van uiterlijke verschillen of geloof. Doodzonde, er gaan op die manier veel potentiële vrienden aan je neus voorbij.”

 

Van Roosmalen, opgegroeid in Oosterhout, lijdt aan een ernstige vorm van spierdystrofie. Hij is aan een brancard of speciaal voor hem gemaakte rolstoel gebonden. Per dag schrijft hij drie keer drie kwartier. “Ik zou meer willen schrijven, maar dat lukt niet. Ik ben er wel altijd mee bezig. Soms lig ik 's nachts op bed en krijg ik een zin in mijn hoofd. Die probeer ik tot de ochtend te onthouden.” Mensen die elkaar pijn doen, pesten: het zijn centrale thema's in zijn boeken. “Of mijn ziekte er iets mee te maken heeft? Ik weet het niet. Op de kleuterschool was ik al een zwak mannetje, toen werd ik wel eens gepest omdat ze wisten dat ik niks terug kon doen. Daar staat tegenover dat veel mensen juist hun best voor mij doen.”

 

Zoals Sabien: een dag in de week is ze bij Van Roosmalen. Om hem te verzorgen, maar ook om over te tikken. “Ik schrijf, Sabien typt.” Van Roosmalen zou van zijn boek graag een verkoopsucces maken. “Maar dan moet ik langs scholen en bibliotheken; dat gaat niet. Met een goede recensie of positieve reactie ben ik ook blij.”

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

21 mei 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN