Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/5906376/Simone-wil-nieuwe-Mary-Poppins-worden.ece

 

Simone Breukink wil

nieuwe Mary Poppins worden

 

simone breukink

 

Simone Breukink

(Foto: www.simonebreukink.nl)

 

 

Breda - Simone Breukink (22), parttime docente in Breda, doet mee aan het televisieprogramma “Op zoek naar Mary Poppins.” Ze is een van de elf finalisten van de 1200 kandidaten die in de live-shows strijden om die felbegeerde hoofdrol in de nieuwe musical. Tot voor kort gaf de Tilburgse les aan de New Art School en de Nieuwe Veste. Maar daar heeft Simone, die eerder te zien was in The Sound of Music in de Efteling, nu geen tijd meer voor.

 

Je bent al langer bezig met zang en musicals. Wist je vroeger al dat je dit wilde doen?

 

“Op de basisschool deed ik altijd al mee met toneelstukjes en op de middelbare school zat ik in een bandje. In het weekend heb ik de MusicAllFactory gedaan, een soort vooropleiding voor een volwaardige musicalopleiding. Na de middelbare ben ik naar de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gegaan richting musicaltheater. Erg druk, maar ik had het er voor over omdat ik het zo leuk vond.”

 

 

 

mary-poppins

 

 

 

Wat vind je zo leuk aan het spelen in een musical?

 

“Het is mijn passie. Ik vind het heerlijk om helemaal in de huid van iemand anders te kruipen.”

 

Waarom besloot je je op te geven voor het nieuwe programma?

 

“Omdat het echt een geweldige rol is. Erg veelzijdig en ik vind mijn stem er erg goed bij passen. Ik wilde er heel erg graag auditie voor doen, maar dit kon niet via de normale weg, dus dan maar zo. Het personage is heel veelzijdig en ook mijn stem past goed bij de rol. Er zit wat tap in de musical en daar houd ik ook van. Het lijkt me een uitdaging om haar neer te zetten.”

 

 

Marypoppins

 

 

Hoe was je eerste auditie?

 

“Ik moest verschijnen voor drie juryleden. Dat was zonder camera’s. Daarna kreeg ik te horen dat ik naar het theater mocht. Ik kreeg wel commentaar dat ik nog jong was, maar verder was het erg positief. Ook al ben ik de tweede jongste van groep, ik weet hoe het is om een hoofdrol te spelen, ik heb hier vier jaar voor gestudeerd, dus ik ben geen ruwe diamant.”

 

Hoe kijk je tegen de liveshows aan? Ben je niet zenuwachtig?

 

“Het is hartstikke spannend, maar ik wil ervan genieten. Het is heel anders dan theater. Ik ben gewend om op het podium te staan voor publiek, nu zit er soms een camera 30 centimeter van mijn gezicht. Maar wel gaaf dat ik nu een kans krijg om dit ook te leren.”

 

Wat heb jij dat de anderen niet hebben?

 

“Ik heb uitgedraaide voeten, dit heeft Mary Poppins ook. Ik heb op mijn elfde een ski-ongeluk gehad waarbij ik alle twee mijn benen heb gebroken, hierdoor zijn mijn voeten naar buiten gedraaid. Maar net zoals Mary Poppins ben ik ook ijdel, streng, maar wel rechtvaardig en koppig. Ze heeft zoveel eigenschappen die bij mij passen dat ik alles wel kan opnoemen.”

 

 

mary-poppins-broadway

 

 

 

Hoe groot schat je de kans in dat je wint?

 

“Dat is moeilijk te zeggen. Het ligt denk ik aan Nederlands publiek of ze je leuk vinden en het je gunnen.”

 

Wat zijn je toekomstdromen?

 

“Deze wedstrijd winnen en de nieuwe Mary Poppins worden! Mocht dit niet lukken, dan ontstaan er vast weer nieuwe dromen.”

 

Op zoek naar Mary Poppins, zondagavond, Avro Nederland 1, vanaf 20.25 uur.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mary_Poppins

 

 

5 december 2009

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

Toegevoegd artikel:

 

29 december 2009

 

Bron: http://www.brabantsdagblad.nl/regios/tilburg/6006674/Nog-een-Brabantse-Mary-over.ece

 

 

‘Het doek valt’ voor Simone Breukink

 

Nog één Brabantse ‘Mary’ over

 

Door onze correspondente Nelly Wouters-Hamers.

 

 

TILBURG - Ondanks het feit dat zij in de vorige uitzending nog als veelbelovend en verrassend uit de bus kwam viel zondagavond het doek voor de Tilburgse Simone Breukink (22) tijdens de vierde liveshow van “Op zoek naar Mary Poppins.” Elf finalisten begonnen aan die zoektocht naar de hoofdrolspeelster voor de gelijknamige musical. Met vier Brabantse deelneemsters was de provincie aanvankelijk goed vertegenwoordigd. Eerder vielen al af de Oisterwijkse Bente van den Brand en de Geffense Eefje Thomassen. Carmen Danen, opgegroeid in Diessen, is als laatste Brabantse in de race.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count