Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/article6357740.ece

 

Slachtoffer autokloners

is wachten op politie beu

 

 

VW_Golf_VI_interior

 

Interieur VW Golf

 

 

BREDA - Martijn Verhoef uit Breda werd in januari

het slachtoffer van gehaaide autokloners.

 

 

Hij kocht voor 20.000 euro een VW Golf uit 2009, via Marktplaats. Nog geen twee dagen later kon hij zijn auto bij de politie inleveren. Hij heeft de daders opgespoord en ook beelden van hen. Verder is hij nieuwe oplichtingsacties via Marktplaats op het spoor gekomen. Toch is het misdrijf nog niet aangepakt. Verhoef is enorm gefrustreerd. “De politie in Breda, in Rotterdam, in Schiedam... Iedereen die ik bel, heeft geen tijd. In Rotterdam zei een rechercheur doodleuk: “Belt u de minister van Binnenlandse Zaken maar voor een extra zak met geld.” De mooie auto die Verhoef in januari kocht, bleek een gekloonde auto. De oplichters hadden de gestolen Golf voorzien van een valse identiteit. Ze hadden hun namaakwerk zo goed gedaan, dat de politie het eerst niet zag.

 

Deze vorm van oplichting neemt in de autowereld razendsnel toe. In 2007 kwam het vijftig keer voor, vorig jaar al vierhonderd maal. Verhoef: “Ik kwam erachter toen ik nieuwe kentekenplaten wilde halen. Het bedrijf zei dat het mis was. De politie in Breda zei dat het oké was, maar het bedrijf bleef erbij.” Vervolgens kwam de Bredase politie er ook achter. Er werd een uitgebreide aangifte opgenomen. “Ik heb de politie erop gewezen dat er beelden zijn van de daders, want ik heb de auto gekocht op een terrein in Schiedam waar camera’s hangen,” aldus Verhoef. Hij rekende op een snelle oplossing. Zeker met de gegevens die hij aandroeg over nieuwe oprichtingspogingen met gekloonde auto’s (er werden drie verschillende auto’s met hetzelfde kenteken aangeboden). Maar er is nog niets gebeurd. “Dat kan toch niet?”

 

De politie in Rotterdam, waar de zaak in behandeling is omdat de verkoop zich daar afspeelde, laat weten de opmerking over de extra zak met geld te betreuren. Politiewoordvoerder Ger de Jong: “We zijn ermee bezig, maar kunnen mijnheer inderdaad geen uitsluitsel geven. Op een gegeven moment zijn er belangrijker zaken en onze menskracht is beperkt. Maar de zaak ligt hier. We gaan er aandacht aan besteden.” Wanneer kan hij niet zeggen. De Jong waarschuwt dat het kopen van auto’s buiten gerenommeerde bedrijven om een risico in kan houden, omdat kloners vaak goed namaken.

 

 

 

6 maart 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN