Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/6055718/Speciale-site-over-Zeeland-Fietsland.ece

 

Speciale site over Zeeland Fietsland

 

 

de korenbloem scherpenisse

 

Molen De Korenbloem – Scherpenisse

(Foto: uit Wikipedia)

 

 

De geboren en getogen Scherpenissenaar Witte Andriesse

wil zijn kennis over alles wat met fietsen te maken heeft,

graag delen met anderen en zette een website op.

 

 

SCHERPENISSE - Wie bij Witte Andriesse binnenstapt, kan er niet omheen. De passie voor wielrennen. Fietsbeeldjes, foto’s, zelfs het drinken wordt op een lederen onderzetter gezet die herinnert aan een Ossendrechts wielerspektakel uit vervlogen tijden. Actueler is het wielerjack van Witte waarop de tekst www.zeelandfiets.nl is te lezen.

 

Andriesse, geboren en getogen Scherpenissenaar, is de initiatiefnemer van deze nieuwe site die uitgebreide informatie geeft over de fiets. “Van wielrenner tot recreant, van fietscontroles tot het verkopen van wielerspullen. Met opzet heb ik de site zo breed mogelijk opgezet. Iedereen die iets met een fiets heeft, kan zo aan leuke, interessante of nuttig informatie komen,” legt Witte uit. Aanleiding om de site te beginnen, was de populariteit van Wittes nieuwsfeitjes op zijn andere website: www.actiebeurkens.nl. “Deze site hebben we in 2008 in het leven geroepen om geld in te zamelen voor kinderen met de ziekte van Duchenne. Onderdeel ervan was een rubriekje over wielerfeitjes. Dat bleek het meest gelezen onderdeel te zijn. Toen ben ik gaan nadenken over www.zeelandfiets.nl. Het resultaat is een geheel op onze provincie gerichte informatiebron.”

 

image001image001image001

 

 

Zelf is de Scherpenissenaar een fervent wielrenner. Zijn teller staat aan het einde van een fietsjaar op zo’n vijfduizend kilometer. “De liefde voor het fietsen begon rond mijn twaalfde jaar. Achterop de motor van mijn vader gingen we naar de wielerronde van Oud-Vossemeer. Ik vond vooral de sfeer geweldig. De verschillende supporterskampen. Het publiek stond rijen dik in die tijd.” De indrukken die Witte in Vossemeer opdeed, was voor hem aanleiding zich te bemoeien met het organiseren van wielerrondes in onder meer Sint-Maartensdijk en Poortvliet. Ook rijdt hij veel toertochten met zijn vrouw Annelien en 12-jarige zoon Lennard. “Ik heb altijd de behoefte om mensen te informeren en ook om te organiseren. Op de site zijn bijvoorbeeld de data van allerlei wedstrijden en toertochten voor recreanten te vinden. Ook werk ik aan een database van alle Zeeuwse wielerclubs en verenigingen. Deze organisaties hebben vaak een eigen website, maar er was nog geen voorziening die alles aan elkaar knoopt. In dat gat ben ik gesprongen.”

 

Het provinciebestuur heeft 2010 uitgroepen tot Zeeland Fietsjaar. Niet zo gek nu zowel de Tour de France als de Giro d’Italia de provincie aandoet. “Zeeland kan behoorlijk profiteren van deze twee enorme evenementen. De sport is al groot en ik denk dat de populariteit alleen nog maar groter wordt. Wat dat betreft is de timing van mijn site ideaal.” Het is niet zo dat Andriesse elke dag urenlang achter zijn toetsenbord zit. “Ben je gek, het moet leuk blijven. Anders kom ik zelf niet meer toe aan fietsen!” www.zeelandfiets.nl

 

 

 

8 januari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN