Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/6685388/De-kick-van-speelgoed-voor-grote-mensen.ece

(Voor een foto van het BOMB-bestuur, klik op bovenstaande link)

 

“Speelgoed voor grote mensen”

 

 

modelauto-2

 

 

HOOGERHEIDE - Het bouwen van en racen met offroadmodelbouwauto’s in Zuidwest-Brabant promoten.

 

Dat is het doel van BOMB, dat staat voor Brabantse Offroad Model BouwBaan. Het is een pas opgerichte vereniging met vijftien leden. Het bestuur bestaat uit Alex Haegens (voorzitter) en Leon Potters uit Roosendaal, Jeffrey Vroomen uit Hoogerheide, Gijs Hagenaars uit Huijbergen en Fred Rombouts uit Etten Leur. “Allemaal al een paar jaar bezig met de offroad modelwagentjes,” zegt Leon. Het vijftal besloot een vereniging op te richten om de liefhebbers bij elkaar te brengen. Leon: “Het racen met de wagentjes geeft een enorme kick. Het geeft eenzelfde soort vrijheid als motorrijden.”

 

Jeffrey noemt de modelauto’s “speelgoed voor grote mensen.” Regelmatig komen de leden bij elkaar bij Jeffrey thuis om daar te racen en te prullen aan de modelauto’s. Jeffrey heeft achter in zijn tuin een racecircuit aangelegd waar de karretjes hun rondjes kunnen draaien. Alex vertelt dat de hobby twee kanten heeft. “Er zijn mensen die het leuk vinden om aan het autootje te prutsen en weer anderen krijgen een kick van het racen.” Een aantal leden rijdt officiële wedstrijden, maar moet dan ver van huis. “De dichtstbijzijnde officiële racebaan is in de buurt van Helmond,” aldus Alex, die meent dat grote behoefte bestaat aan een baan in deze regio. “Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen zich bezig houden met deze sport.” Volgens Leon moeten de offroadracers in de regio met hun autootjes naar het bos om daar te racen. “Dat is niet ideaal omdat wandelaars zich te pletter schrikken als er plots een modelauto komt aangereden.” Alex: “Het racen is een soort teamsport. Het is leuk om de sport samen te beoefenen, want dan leer je van elkaar. We zijn blij met de baan bij Jeffrey, maar nog blijer zouden we zijn met een officiële baan op een eigen terrein.”

 

Het bestuur van BOMB klopt binnenkort aan bij de gemeenten in de regio. “We moeten een terrein hebben dat ongeveer zo groot is als een voetbalveld,” zegt Alex. “Met daarop een loodsje waarin we aan onze wagentjes kunnen knutselen.” Leon legt uit dat de lengte van de racebaan 250 meter lang moet zijn en dat de ondergrond uit kunstgras moet bestaan. Volgens Gijs hoeven omwonenden niet bang te zijn voor geluidsoverlast. “De meeste auto’s maken een zacht zoemend geluid.” BOMB wil graag meer leden. “We zijn een laagdrempelige club. Iedereen is bij ons welkom, ook diegenen net beginnen met het bouwen van of racen met de auto's.” Wie wil meer weten over BOMB kan terecht op de site: www.rcbomb.nl.

 

 

Zie ook:

 

Hoogerheide in beeld

 

 

 

14 mei 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count