Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/7425033/Twee-Bronzen-Bevers-voor-Molenechtpaar.ece

(Voor een foto van het echtpaar Rombouts-Hop, klik op bovenstaande link)

 

Twee Bronzen Bevers voor Molenechtpaar

 

 

image002

 

Korenmolen Zeldenrust – Hooge Zwaluwe

(Foto: Kees Wittenbols – mei 2007)

 

 

 

HOOGE ZWALUWE - Er waren twee feestjes te vieren, eergisteren bij de molen Zeldenrust in Hooge Zwaluwe. Tegelijkertijd met de officiële opening van de graanschuur werden twee Bronzen Bevers uitgereikt. De oude graanschuur naast de molen, ooit bedoeld als opslagplaats voor graan en meel, is omgetoverd tot een fraai monument. De speciaal opgerichte Stichting Molen Zeldenrust kocht de molen destijds van de familie Rombouts voor het symbolische bedrag van 1 gulden. Achter de molen stond een graanschuur, verzakt en met gescheurde muren. Enkele jaren geleden werden plannen gemaakt om de schuur te restaureren tot wat die nu is, voor een bedrag van 180.000 euro.

 

De stichting heeft Bronzen Bevers aangevraagd voor echtpaar Rombouts-Hop. Dim Rombouts is geboren en getogen bij Molen Zeldenrust; hij heeft het vak molenaar vanaf zijn geboorte meegekregen. Dit vak vormde zijn hoofdinkomstenbron. Toen dit niet meer rendabel bleek te zijn, heeft hij van zijn voormalig vak zijn hobby gemaakt. Vanaf de oprichting van Stichting Molen Zeldenrust (1990) maakt Dim deel uit van het bestuur. Hij is lid van zowel de technische commissie, de activiteitencommissie als de barcommissie.

 

Ook Thera Rombouts-Hop behoort sinds de oprichting van de stichting tot de vaste kern van vrijwilligers die het mogelijk maakt dat de molen blijft voortbestaan. Zo ontvangt zij de vele bezoekers van de molen en maakt ze de molen schoon, inclusief de bijbehorende sanitaire voorzieningen. Daarnaast verzorgt het echtpaar de verkoop van Molenwijn, dat een groot deel van de inkomsten van Stichting Molen Zeldenrust is. Per jaar zijn dat meer dan tweeduizend flessen wijn. Het ‘molenechtpaar’ kreeg de Bronzen Bevers uitgereikt door burgemeester Gert de Kok.

 

 

Zie ook:

 

Hooge Zwaluwe in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

Alle molens rondom Breda in beeld

 

 

 

10 oktober 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count