Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/6457892/Uitgeverij-Van-Ierland-redt-het-niet.ece

 

Uitgeverij Van Ierland redt het niet

 

 

image001

 

 

BREDA - Uitgeverij Van Ierland uit Breda is failliet. Volgens eigenaar en directeur John van Ierland is het bedrijf ten onder gegaan aan de huidige economische malaise. Bij de uitgeverij, die is gevestigd in de Haagse Beemden, werken vijf mensen. “We zijn helaas meegezogen in de crisis. Het werd gewoon een te zware kar om te trekken en dus heb ik mijn kindje moeten wegbrengen,” zegt een geëmotioneerde Van Ierland.

 

Wat de directe toekomst hem brengt is onduidelijk. “Een doorstart...? Ik weet het niet. Het faillissement is nog te vers. Dat zijn bovendien zaken die aan de curator zijn,” zegt de Bredase uitgever. Voorlopig heeft het bankroet geen gevolgen voor Van Ierlands maatschappelijke bezigheden. “Zo blijf ik voorzitter van de Paragames. Ik blijf natuurlijk wel mens en zo wil ik ook blijven functioneren.” Van Ierland Uitgeverij heeft tien jaar bestaan en heeft zich in die jaren toegelegd op het publiceren van boeken over geschiedenis en cultuur. Ze gaan over de geschiedenis van een streek, een stad of een land, in kinderboekvorm of als roman voor volwassenen. Uitgaves van Van Ierland zijn onder meer “NAC, de derde helft,” “Vogels houden van Breda,” “De Geest van de Vloeiweide” en “Peer Corstiaan en ‘t Zondig Paterken.” De afgelopen jaren begaf de uitgever zich steeds meer op het pad van de give away-boeken. Dat zijn boeken die op maat geschreven worden voor bijvoorbeeld bedrijven die een jubileum vieren en dat feestelijke moment willen benadrukken met een eigen boekwerk.

 

Vanwege het faillissement zijn verschillende uitgaves in de knel gekomen. Een daarvan is een boek over de veertigjarige geschiedenis van het Jazzfestival Breda. De uitgave van dit boek is nu ondergebracht bij uitgeverij Trios in Rotterdam. Volgens voorzitter Antoine Trommelen van Stichting Breda Jazz Festival heeft dat verder geen gevolgen. Het eerste exemplaar wordt aanstaande woensdag aangeboden aan burgemeester Peter van der Velden.

 

 

 

27 maart 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN