BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN

 

 

Politie machteloos tegen valkuilen

 

Dinsdag 08 april 2008

 

 

Dinsdag 8 april 2008 - HELDEN - De Noord-Limburgse politie vindt het onbegonnen werk om het hele gebied van de Heldense Bossen te controleren op levensgevaarlijke valkuilen.

 

Zoeken naar kuilen van het kaliber dat zondag werd aangetroffen, met daarin een betonblok met ijzeren pinnen, is volgens de politie zoeken naar een speld in een hooiberg. De Heldense Bossen bestrijken een gebied van achthonderd hectare met tientallen kilometers paden.

 

 

Reactie op dit artikel:

 

Over het ‘hoe, wat en waarom’ zal ik het niet hebben, daar is al genoeg over gepubliceerd, maar ik wil even een ander aspect belichten: “De Noord-Limburgse politie vindt het onbegonnen werk om het gehele gebied van de Heldense Bossen te controleren op levensgevaarlijke valkuilen. Het gehele gebied bestrijkt een gebied van 800 hectare.” Even ter vergelijk: Het in Nederland - en in het bijzonder voor mij - zeer bekende Mastbos in Breda, bestrijkt een gebied van ongeveer 1000 hectare (inclusief de Galderse Heide). Het Mastbos is dus ’n stuk groter. En… 800 hectare aan bos is zeker niet echt groot te noemen. Ik ben er van overtuigd dat men dit in het Mastbos nooit had kunnen verwezenlijken, aangezien je in dit bos zéér regelmatig wel iemand tegenkomt, wanneer je hierin aan het wandelen bent. Wellicht is het in de Heldense Bossen een stuk rustiger, maar dan nog. Natuurlijk zul je normaal gesproken in het bos geen agenten van politie tegenkomen, maar wat dacht u van de mensen van Staatsbosbeheer en niet te vergeten de boswachter. Die zijn daar dagelijks aanwezig! Hier ligt duidelijk een taak voor Staatsbosbeheer zulke situaties scherp in de gaten te houden (vooral ’s avonds en ook ’s nachts!). Men ‘spreekt’ in het artikel dan ook nog over tientallen kilometers paden, maar beter was vermeld: tientallen kilometers ‘aan’ paden. De totale lengte aan paden in het Mastbos is wellicht nog veel meer. Ik ben er van overtuigd dat men in het Mastbos nooit echt de kans zou krijgen om een dergelijke valkuil te graven zonder onopgemerkt te blijven, althans overdag. Het moge daarom duidelijk zijn dat deze valkuil, of in de avond of ’s nachts is gemaakt!

 

Samengevat: De politie in Noord-Limburg behoeft mijns inziens daar niet te gaan controleren, maar het is duidelijk een taak voor Staatsbosbeheer. Bovendien zou het verstandig zijn dat verdachte situaties door een ieder direct worden aangegeven bij politie of Staatsbosbeheer (met het mobieltje). Het maken van valkuilen - en andere criminele activiteiten in de bossen, zoals onder andere het dumpen van afval - zullen dan hiermee mijns inziens definitief tot het verleden behoren! Het lijkt mij raadzaam, dat bij de diverse toegangen tot het bos - op de toch al aanwezige bordjes - een telefoonnummer wordt bijgeplaatst met de vermelding: “bij onraad, bel dit nummer!” (Kees Wittenbols).

 

 

Een bijdrage van: Kees Wittenbols.

 

9 april 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN