Van Agt en zijn selectieve oordeel‏

 

Door: Frank de Vries

 vriesfvm@zonnet.nl

 

 

dries van agt

 

Dries van Agt

 

Vandaag stelde ex-MP en ex-Minister van Justitie Van Agt, dat hij Israel veroordeeld wil

zien via de VN vanwege “disproportioneel geweld” tegen die arme Palestijnen!

 

(Zie Telegraaf 2 januari 2009).

 

“Hoe durft hij!”

 

“Humanitair oorlogsgeweld,” noemt hij als onzinnig argument, waarbij hij opeens vindt, dat de jarenlange beschietingen van Joodse nederzettingen met (gelukkig) maar een paar joodse burgerslachtoffers (ook vrouwen en kinderen!) niet een reden mogen zijn tot een (zelfs aangekondigde!) vergeldingsactie met alle middelen door Israel! Wat een huichelaar! (De geallieerden waren dus ook “disproportioneel in de meerderheid!”). Dat momenteel in Afghanistan en vele andere landen in de wereld, waar kleine rebellengroeperingen incidenteel en lokaal de burgerbevolking terroriseren, vrouwen en kinderen verkrachten en vermoorden, hun oogsten verbranden en de restanten geplunderd achterlaten met de bedreiging “weer terug te komen,” dan moet Van Agt ook protesteren tegen de aanwezigheid van (westerse) militaire machten, die zogenaamd deze landen en bevolking humanitaire hulp geven! Onze jongens lopen volgens hem daar gewoon ongewapend rond en schieten nooit! Want dat zou met hun middelen “disproportioneel geweld tegen die Taliban-groepjes zijn,” die af en toe wat raketten op een konvooi afschieten en af en toe een bermbommetje laten ontploffen!

 

Deze Van Agt was jaren geleden als Minister van Justitie toch ook de man, die de “Drie van Breda” (Massamoordenaars van ontelbare Joden en Nederlanders tijdens WOII) wilde vrij laten, omdat hun levenslange straftijd (20 jaar!) in Nederland uitgezeten formeel(!) er op zat? Hij als Roomse- en wetfundamentalist (en dus antisemitisch wegens de kruisiging van Jezus!), had gewoon niets te maken met het verdriet (pas twintig jaar na de oorlog!) van een nog levende generatie van overlevenden in Nederland, Europa en Israel) die de bezetting, de oorlog en de Holocaust net hadden overleefd en waarvan deze families nog treurden om hun talloze verloren verwanten! 

 

Het is een schande, dat Van Agt zijn selectieve verontwaardiging zo durft te stellen ten aanzien van het misplaatste ‘vertroetelen van Israel,’ terwijl de regering van Nederland jaarlijks miljoenen euro's aan die Palestijnen blijft schenken, die door eigen machtswellustelingen (mis)gebruikt worden, om via geheime tunnels wapens en dezelfde raketten in bezit te krijgen, die telkens en jarenlang voor laffe incidentele en locale terroristische aanslagen op Joodse burgerdoelen gebruikt worden! Op deze manier is Van Agt ook medeverantwoordelijk voor het jarenlange conflict in het MO! Als we een lijst maken welke primitieve anti-westerse politieke en religieuze dictaturen door al onze afgelopen kabinetten met vele miljarden per jaar aan zogenaamd ontwikkelingsgeld vertroeteld zijn, dan zou dit A4tje te klein zijn! Laat Van Agt en c.s. hun uiterst hypocriete uitspraken voor zich houden en zich (NU) diep schamen over hun eigen (historische) beleid.

 

Alphen a/d Rijn,

F. de Vries (751501).

 

 

 

3 januari 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN