Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/5140799/Soms-dacht-ik-wat-doet-ze-nu.ece

 

Verstrikte geheimen

 

“Soms dacht ik, wat doet ze nu!”

 

 

anneloes

 

Anneloes van Alphen & Mascha Vermeulen

 

 

Anneloes van Alphen en Masha Vermeulen hebben samen een boek geschreven.

Vanmiddag wordt het gepresenteerd.

 

 

BREDA - Ze piepten als cavia’s toen ze het eerste exemplaar in hun handen hadden. Zo drukte hun uitgever het tenminste uit. Het is ook niet niks om als tiener je zelfgeschreven boek in handen te hebben. Mascha Vermeulen (17) en Anneloes van Alphen (15) zijn de auteurs van “Verstrikte geheimen.” Vandaag wordt hun boek gepresenteerd bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers.

 

De havo-scholieren hebben twee jaar over het boek gedaan. Mascha nam het initiatief: “Ik heb altijd verhalen geschreven, gewoon in een schriftje. Dit keer liep ik na een halve pagina al vast.” Ze kende Anneloes van school en al snel bleek dat de twee dezelfde passie hadden: schrijven. Anneloes ging gewoon verder waar Mascha gebleven was en een boek was geboren. “Ik schreef over dingen die ik meemaakte en soms verzon ik er wat bij.” Elke keer als ze elkaar zagen gaven ze het schriftje over. Mascha: “Soms dacht ik, wat doet ze nu! Dan schreef ik de volgende bladzijde zo dat het verhaal weer terugging mijn kant op.”

 

De meiden konden niet kiezen voor één hoofdpersoon. “We noemen het boek nu dus een soap, omdat het over zoveel mensen gaat. Het is een klas en de personages beleven van alles. De gebruikelijke dingen komen erin voor, zoals liefde, haat, jaloezie. Maar ook zaken als mishandeling, ontvoering en loverboys,” vertelt Anneloes. Na vijf volle schriften wisten de twee een einde te breien aan hun soap en stapten ze naar Uitgeverij De Papieren Tijger. Mascha: “Daar reageerden ze positief, maar we moesten het eerst nog even uittypen.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

“Iedereen kan het nu lezen, ik vind ’t doodeng”

 

Schrappen, anonimiseren en het verhaal bijschaven. Ook de uitgever had veel tips. “Die hebben we niet allemaal opgevolgd, want soms begrepen ze gewoon onze jongerentaal niet,” zegt Anneloes. Na nog wat gesoebat over de omslag is hun boek vanaf vanmiddag officieel een feit. Mascha: “Ik vind het echt heel spannend. Het is leuk dat het boek er is, maar dat iedereen het nu gewoon kan lezen is een tweede. Ik vind het doodeng.” De twee Bredase meiden zijn alweer bezig met hun volgende boek. Dit keer niet meer met de hand, maar meteen op de computer. En ze schrijven nu samen, elk vrij uurtje wordt eraan besteed. Of ze later schrijfster worden, weten ze nog niet. Anneloes: “Het is lastig om je brood ermee te verdienen, maar het is zeker een optie. Voorlopig is het in elk geval hetgeen ons het meest bezighoudt.” “Verstrikte geheimen” is voor 12,50 verkrijgbaar bij Van Kemenade & Hollaers.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Zie ook:

 

http://www.papierentijger.org/index.php?page_id=4&show=news&news_id=105&style_id=0

 

 

20 juni 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN