Bron: www.bndestem.nl

 

Viertal krijgt promotieprijs uitgereikt

 

 

image002

 

(Foto: Kees Wittenbols – 19 april 2010)

 

 

HOOGERHEIDE - De vier ‘bunkergravers’ Mark Bogers, Jimmy Raaijmakers, Falco Cloots en Rowan Averdieck krijgen morgen van de gemeente Woensdrecht de gemeentepenning uitgereikt. Deze hoort bij de Jongerenpromotieprijs van de Woensdrechtse Jongerenraad, die het viertal al in januari kreeg toegekend. Ook ontvangen zij een geldbedrag van 250 euro. De jongens ontvangen de penning, omdat zij een bunker uit de Tweede Wereldoorlog aan de Buitendreef in Hoogerheide eigenhandig hebben uitgegraven. Met die klus zijn ze ruim twee jaar bezig geweest.

 

Volgens de gemeente hebben de gravers met hun werk laten zien dat het behouden van lokale historie ook voor jongeren belangrijk is. De Jongerenpromotieprijs werd vorig jaar door de Jongerenraad in het leven geroepen. De prijs is bedoeld voor jongeren uit de gemeente Woensdrecht die op de een of andere manier een bijzondere prestatie hebben geleverd. De vier bunkergravers zijn de eersten die de prijs ontvangen.

 

 

Zie ook:

 

Hoogerheide in beeld

 

 

13 juli 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

15 juli 2010

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/6983773/Gemeentepenning-voor-vier-Woensdrechtse-bunkergravers.ece

(Voor een foto van de vier bunkergravers, klik op bovenstaande link)

 

Gemeentepenning voor vier Woensdrechtse bunkergravers

 

 

HOOGERHEIDE - Het heeft even geduurd, maar gisteravond tijdens de vergadering van de Woensdrechtse jongerenraad kregen de vier Woensdrechtse bunkergravers eindelijk de gemeentepenning uitgereikt, behorende bij de jongerenpromotieprijs van de gemeente Woensdrecht 2009. De vier bunkergravers, Mark Bogers, Jimmy Raaijmakers, Falco Cloots en Rowan Averdieck, kregen als eerste Woensdrechtenaren de speciaal ontworpen gemeentepenning uitgereikt door wethouder Anton van der Wijst vanwege het blootleggen en opknappen van een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Die staat bij het industrieterrein in Hoogerheide. De bunkergravers kregen begin dit jaar al de prijs toegekend. Maar omdat de penningen deze week pas af waren, kregen ze die gisteravond uitgereikt.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count