Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7767781/Voor-als-je-geheugen-je-in-de-steek-laat.ece

 

Voor als je geheugen je in de steek laat

 

 

Boven: de omslag van het boek.

Rechts: een voorbeeld van een van de vele oefeningen.

Ze zijn er op allerlei niveaus.

(Zie link bovenaan)

 

 

omslag boek

 

Omslag boek

 

 

BREDA - Het is een leuk tijdverdrijf, het is goed voor je geheugen en na de training kun je ook nog eens luisteren naar een cd met Nederlandstalige liedjes uit de jaren vijftig en zestig. Kortom: het boek Kien is prima geschikt voor ouderen die wat problemen hebben met hun geheugen tot en met dementerenden. “En hun mantelzorgers,” legt de Bredase Marianne Gilde uit. Zij begon een paar jaar geleden met het uitschrijven van geheugenspelletjes voor haar moeder en schoonmoeder. Het boekwerk kwam onder ogen van activiteitenbegeleiders, die waren dol-enthousiast en uiteindelijk werden er meer dan tweeduizend verkocht.

 

De eerste druk is uitverkocht en Gilde geeft nu de tweede druk in eigen beheer uit. Het staat vol invuloefeningen, puzzels, raadsels, quizjes en dergelijke. Op verschillende niveaus, zodat er altijd wel iets bijzit waar de lezer goed in is. “En dat is vooral goed voor het zelfvertrouwen. Mijn moeder zei na de eerste keer dat ze geoefend had: “Ik ben toch nog niet zo dom - en dat was voor haar eigenwaarde heel belangrijk” - vertelt de schrijfster. “En het is leuk dat je weer eens iets samen kunt doen. Als partner van iemand met geheugenverlies, maar ook als zoon of dochter als je op visite bent. Dan heb je ook weer wat gespreksstof.”

 

De oefeningen bestaan uit zaken als “welke plaatsjes rijmen op elkaar?,” spreekwoorden die moeten worden aangevuld, “wat doe ik of wat ga ik doen?” en ontbrekende puzzelstukjes die moeten worden gelegd. Achterin het boek staan de antwoorden. “En je zult ze zien opfleuren omdat ze nog zoveel antwoorden weten en zoveel oefeningen kunnen doen.” ISBN 978-90-816286-1-7 € 29,95.

 

 

Lees ook:

 

www.devlindertuin.nu

 

 

 

9 december 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN