Waarom mannen meteen

op knappe snoetjes vallen

 

 

knap

 

 

Geen slecht woord over mannen die meteen verliefd worden op een mooi snoetje en prachtige looks. Volgens wetenschappers is dat volstrekt normaal, een man behoeft slechts een milliseconde om te beslissen of zij een potentiële partner wordt. Dat is zijn manier om in een oogwenk de ideale stuurvrouw voor zijn kinderen te vinden. Mannen volgen hun oude genetische voorkeur als ze een partner kiezen. De reden waarom ze voor een knap uiterlijk vallen, heeft vooral met hun overlevingsdrang te maken. Een mooie snoet duidt op een teken van vruchtbaarheid. Vrouwen daarentegen beslissen niet aan de hand van het uiterlijk of een man een goede partner kan worden. Eigenschappen als een goede persoonlijkheid of dat hij voldoende in haar levensonderhoud kan voorzien, lijken belangrijker.

 

Onderzoek

De bevindingen vloeien voort uit een onderzoek, uitgevoerd aan de universiteit van Amsterdam en Kent. De vorsers bestudeerden de menselijke voorkeur tegenover het uiterlijk bij 20 vrouwen en 20 mannen. De deelnemers dienden hun hersenactiviteit te laten meten en werden nadien gevraagd een taak uit te voeren. Tijdens de taak werden foto’s getoond van het andere geslacht, gaande van aantrekkelijk tot lelijk.

 

Hoofd op hol

Mannen leken sneller afgeleid als ze een mooi gezicht zagen, terwijl vrouwen met hun hoofd bij de taak bleven. Volgens neuroprofessor van Vugt, die de studie liet publiceren in het Oxford Journal, maken mannen een snelle beslissing als ze een aantrekkelijk gezicht zien. “Mannen hebben zeker de meest dwalende ogen, maar dat komt omdat ze geleerd hebben om sneller aandacht aan bepaalde vruchtbaarheidssignalen te besteden. Eén van die signalen betreft schoonheid, wat niet betekent dat ze daardoor oppervlakkiger reageren.”

 

Evolutie

Volgens de professor is het verlangen naar mooie vrouwen een onderdeel van de evolutie. Het helpt mannen om de beste stuurvrouw voor hun kinderen te vinden. Dat gebeurt in een oogopslag, bij vrouwen niet. Zij maken hun besluit veel later dan mannen.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Mooie vrouw bezorgt man stress

 

 

mooi

 

 

Het stresshormoon cortisol neemt bij mannen een vlucht zodra zij in de buurt komen van een mooie vrouw.

Dat blijkt uit onderzoek van de Groningse biopsycholoog Leander van der Meij.

 

Aantrekkelijk

Van der Meij deed onderzoek bij 84 mannen tussen de 18 en 27 jaar. Hij liet hen vijf minuten wachten in het gezelschap van een vrouw of man die zij niet eerder hadden ontmoet. Na afloop werd hun gevraagd de aantrekkelijkheid te beoordelen van de persoon die hen gezelschap had gehouden. Alleen bij mannen die contact hadden met een vrouw, bleek de cortisolspiegel te zijn gestegen. Hoe aantrekkelijker zij hun metgezel vonden, hoe groter de stijging.

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

12 juni 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN