Waarom zijn mannen zo slordig?

 

 

slordig

 

 

Het is niet zo dat slordige mensen er opzettelijk een rommeltje van maken,

het lijkt hen gewoon te overkomen.

 

Ook vrouwen bezondigen zich hier aan,

maar toch is het een typische mannenkwaal.

 

Rommelige partners kunnen voor heel wat relatieproblemen zorgen,

zegt relatietherapeute Christine Northam.

 

 

Netter niet beter

Ordelijke mensen stoppen hun spullen weer meteen weg nadat ze het gebruikt hebben. Rommelige personen daarentegen hebben liever alles in hun gezichtsveld en laten daarom hun spullen liggen. Tot op het op een bepaald moment te erg wordt en ze een poetsbui krijgen. Voor je je partner aanpakt over zijn rommelige levensstijl, lees je best eerst onderstaande weetjes. Netter is namelijk niet altijd beter, vorig jaar toonde een studie aan dat nette mensen langer zoeken naar dingen dan mensen met een rommelig bureau.

 

Machtstrijd

“Vaak als koppels ruzie maken over rommel is dat omdat er andere, onderliggende problemen zijn. Als zij obsessief ordelijk is of hij extreem slordig, heeft dat vaak met woede of een machtstrijd te maken,” aldus Christine Northam. “Zelfs als er geen onderliggende problemen zijn, verlopen de discussies over netheid en rommel zelden probleemloos.” De nette persoon zal van zichzelf vinden dat hij gelijk heeft. Maar als je eens in de geschiedenis naar extreem ordelijke personen kijkt, zijn ze personen niet altijd zo schitterend. Hitler, Mussolini en Hoessein stonden bekend om hun obsessieve drang naar netheid. Daarnaast blijkt dat deze mensen het minst creatief zijn. Psycholoog Roderick Orner: “Ordelijkheid heeft veel met de controle bewaren te maken. Sommigen vinden rommel een bedreiging, anderen hebben er geen problemen mee. Creatieve mensen halen er zelfs hun inspiratie uit.”

 

Ordelijke celebs

David Beckham is volgens vrouwlief Victoria ontzettend ordelijk. Hij sorteert de koelkast op kleur en stofzuigt in rechte lijnen. Martha Stewart is geobsedeerd door orde. In haar kantoor mogen alleen rode en zwarte balpennen aanwezig zijn, haar bureauartikelen moeten allemaal netjes in een metalen mandje. “Het leven is te ingewikkeld om slordig te zijn,” aldus Martha.

 

Bekende sloddervossen

Het ongetemde haar van Albert Einstein stond symbool voor zijn houding ten opzichte van ordelijkheid. Alexander Fleming werd door zijn collega's geplaagd met zijn rommelig bureau. Hij had de gewoonte om alles waar hij mee bezig was minstens twee weken bij te houden, voor het geval dat hij een nieuw idee kreeg of een verandering opmerkte. Hij was zijn bureau aan het opruimen in 1928 toen hij een schimmel ontdekte in een petrischaal. Dit leidde tot de ontdekking van penicilline.

 

 

 

31 januari 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN