Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/7900158/De-Duivel-ligt-erbij-een-echte-lastpak.ece

 

Waarzegster Ella Pierot

voorspelde de toekomst van 2010

 

“De Duivel ligt erbij, een echte lastpak”

 

 

Ella Pierot legt haar tarotkaarten en voorspelt dat de verhoudingen tussen

Oosterhoutse oppositie- en coalitiepartijen nog voor de zomer sterk zullen verbeteren.

 

 

tarotkaarten

 

“Het Keltisch Kruis” is  een veelgebruikte kaartlegging voor voorspellingen.

 Met kaarten van de Golden Dawn tarot

(Foto’s zijn uit Wikipedia)

 

 

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse waarzegster Ella Pierot legde in december 2009 tarotkaarten om de toekomst voor 2010 te voorspellen. Bijna alles wat ze toen in deze krant vertelde, kwam uit. Alexander Wijers behield zijn raadszetel. De vijver in het Slotbossetorenpark kwam in veiliger vaarwater. En inderdaad: een nieuw college trad aan en gooide de boel op financieel gebied over een andere boeg. Een jaar later legt Pierot de kaarten opnieuw, om te kijken wat 2011 Oosterhout zal brengen. En opnieuw waarschuwt ze: tarotkaarten zijn geen exacte wetenschap, ze schetst alleen mógelijke ontwikkelingen.

 

De eerste vraag ligt voor de hand: hoe staat Oosterhout er over een jaar voor, als het om de centen gaat?

 

Op tafel verschijnen de negen van bekers, het Oordeel, de Dwaas, de vier van zwaarden en zo nog wat kaarten. Pierot kijkt er seconden naar. “Financieel blijft het prut,” zegt ze dan nuchter. “Ik zie dat er een hoop beslissingen zullen vallen. Oude dingen worden radicaal afgebroken. Maar ik zie ook hoopgevende kaarten. De gemeente zal wijs worden: uiteindelijk zullen ze sleutels vinden om de juiste deuren te openen. Ze vinden het inzicht dat nodig is om de boel op orde te krijgen.” Dat het Huis voor Cultuur er niet komt, noemt Pierot na een blik op de kaarten “een wijs besluit.” “Er zullen nu andere projecten naar voren komen, makkelijker, beter betaalbaar. Projecten waar Oosterhouters veel plezier van zullen hebben. Al zegt mijn gevoel dat ze pas over een jaar of drie echt aan de slag kunnen.”

 

 

 

kristallen bol

 

The Crystal Ball, John William Waterhouse, 1902

 

 

En hoe het verder gaat met de in november zo beschadigde verhoudingen in de gemeenteraad?

 

“Emotioneel gezien is het een roerige periode geweest. Veel mensen voelen zich diep gekwetst. Maar kijk: er liggen drie aardekaarten op tafel, da’s ontzettend goed. Ik heb er alle vertrouwen in dat het al voor de zomer weer de goede kant opgaat.”

 

 

waarzegger

 

De waarzegster, Hendry Bacour

 

 

Nog één vraag: wat wil Pierot zeggen over de bibliotheek in Dommelbergen? Blijft die open?

 

“De Duivel ligt erbij, een echte lastpak. De kwestie wordt niet helemaal correct afgewerkt. Maar als ik alle kaarten zo zie, heb ik het idee dat de bieb wel blijft. Er zitten wel addertjes onder het gras – veel addertjes. Misschien gaat de bibliotheek minder lang open of worden mensen ontslagen?” Bij de deur doet Pierot nog twee voorspellingen die niet over Oosterhout gaan, maar de lezers misschien toch interesseren. “De koningin treedt naar mijn idee dit jaar niet af, wel in 2012. En de Elfstedentocht wordt in 2011 niet gehouden. Het ijs zal dik genoeg zijn, maar uit veiligheidsoverwegingen durven ze het niet aan.”

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Waarzeggerij

 

 

 

Zie ook:

 

Oosterhout in beeld in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

3 januari 2011

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN