Bron: BN-DeStem

Werken in weer en wind

 

 

geert

 

Geert Harrand is eigen baas.

Zijn bedrijf Harrand Dakbedekking is gespecialiseerd in platte daken.

 

 

Dakdekker Geert Harrand (47) uit Roosendaal. Waarom bent u dakdekker geworden?

 

“Ik ben geboren in Zwijndrecht. Daar is dakdekker een veel voorkomend beroep. Vanaf mijn zestiende werkte ik echter als automonteur. Omdat dat niks opbracht, ben ik op mijn achttiende het dak opgegaan en toen vloog mijn salaris omhoog.”

 

Wilde u altijd al dakdekker worden?

 

“Mijn jongensdroom was, zoals bij veel kinderen, piloot of brandweerman worden. Maar op mijn zestiende wilde ik eigenlijk al meteen dakdekker worden, omdat al mijn vrienden dakdekker waren. Mijn ouders wilden echter liever niet dat ik de bouw inging en daarom ben ik als automonteur gestart.”

 

Wat voor opleiding heb je voor dakdekker nodig?

 

“Geen. Ik heb het werk in de praktijk geleerd. Toen ik echter voor mezelf begon, heb ik een soort middenstandsdiploma gehaald, bedrijfshulpverlening gedaan, veiligheidscertificaten behaald en allerlei cursussen gevolgd voor onder andere nieuwe technieken en materialen.”

 

Wat zijn de leukste dingen aan uw beroep?

 

“Het is een heerlijk vrij beroep. En elke dag is anders, want we hebben allemaal kleine projecten zoals dakkapellen, dakterrassen, garages en woningen.”

 

Wat zijn de minder leuke kanten?

 

“Dat het erg zwaar werk is. Mijn rug begeeft het nogal eens, maar ik krabbel telkens weer overeind.”

 

Wat zijn uw werktijden?

 

“Van 7.30 uur tot 16.30 uur. Daarna en in de weekeinden doe ik dan mijn administratie.”

 

Hoe kijken anderen tegen uw functie aan?

 

“Volgens mij beseffen andere mensen dat het een zwaar beroep is, omdat het werken is in weer en wind. Maar de mensen waarderen mijn werk wel.”

 

Is er een ander beroep dat u nog zou willen uitoefenen?

 

“Nee, dit werk doe ik echt met hart en ziel. Ik geef mezelf ook altijd een cijfer als ik met een opdracht klaar ben. Ik ben namelijk een pietje precies en wil per se goed werk leveren. Hierdoor werd ik een tijdje terug door een leverancier gevraagd om model te staan voor zijn foldermateriaal. Ik werd dus onverwacht fotomodel, maar ik moest wel bij elke foto goed opletten dat ik mijn broek optrok.”

 

Wat is uw grootste misser?

 

“Ik heb eerst zestien jaar voor een baas gewerkt en ben pas twaalfenhalf jaar geleden voor mezelf begonnen. Dat had ik veel eerder moeten doen.”

 

 

 

15 oktober 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN