Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/5603177/Wildbeheer-wil-molentjes.ece

 

Wildbeheer wil molentjes langs de wegen

 

 

windmolentje-2

 

Een windmolentje langs de snelweg

 

 

Onder meer langs de Putseweg moeten reflecterende

wildmolentjes ervoor zorgen dat reeën niet de weg oversteken.

 

 

BERGEN OP ZOOM - Wildbeheereenheid (WBE) De Brabantse Wal waagt een nieuwe poging om net zoals in Woensdrecht zogeheten wildmolentjes te krijgen langs wegen in het buitengebied van Bergen op Zoom.

 

“Dit is een relatief eenvoudige maatregel om dierenleed en verkeersongelukken te voorkomen. Maar Bergen op Zoom wil er vooralsnog niet aan,” zegt Jean-Jacques Mulleman, bestuurslid van de WBE, een instantie die van Putte tot en met Lepelstraat verantwoordelijk is voor het wild- en faunabeheer. Dieren zoals reeën schrikken van koplamplicht dat in spiegeltjes op de molentjes reflecteert en steken daarom niet de weg over. Op initiatief van Bergenaar Paul Asselbergs, WBE-lid maar ook adviseur van Grenspark De Zoom/Kalmthoutse Heide, heeft de provincie vorig jaar van deze molentjes geplaatst langs de Putseweg. Later bereikte hij bij de gemeente Woensdrecht dat er ook spiegeltjes kwamen langs onder andere de Abdijlaan en de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan. “Jaarlijks worden in ons land vijfduizend reeën aangereden. Dat is verhoudingsgewijs heel veel, als je nagaat dat in ons land zestigduizend reeën zijn. De aanrijdingen zijn voor de beesten niet fijn, maar het is natuurlijk ook gevaarlijk voor weggebruikers,” aldus Asselbergs. Mulleman vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat de gemeente Bergen op Zoom niet aan het verzoek van de WBE wil voldoen. Het positieve effect van de molentjes staat volgens hem buiten kijf. “Samen met onze jagers zullen we gaan registreren hoeveel dieren worden aangereden op wegen in het buitengebied van Bergen op Zoom. Zo kunnen we onze wens bij de gemeente motiveren.”

 

Bergse wegen die in aanmerking komen voor de molentjes, die meestal aan kilometerpaaltjes worden opgehangen, zijn volgens de WBE onder meer de Moerstraatsebaan, Boslustweg, Klaverderveldenweg en Huijbergsebaan/Moerkantsebaan. Bij de gemeente Bergen op Zoom was gisteren niemand voor commentaar bereikbaar. www.wbedebrabantsewal.nl.

 

 

Zie ook:

 

Woensdrecht in beeld

Halsteren in beeld

Hoogerheide in beeld

Putte in beeld

Kalmthout in beeld

Ossendrecht in beeld

Huijbergen in beeld

Steenbergen in beeld

Essen in beeld Deel 1

Essen in beeld Deel 2

 

 

 

3 oktober 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN